Problemhundar

 

Den första tiden efter det att jag var klar med min utbildning arbetade jag med problemhundar i Blå Stjärnans Djursjukhus regi. 2007 startade jag min egen firma och har sedan dess arbetat i egen regi med konsultationer. Men jag arbetar fortsatt deltid på Blå stjärnan som djursjukskötare. Mestadels nattetid.

 Jag gör hembesök i mån av tid men numera har jag lite för mycket att göra för att hinna åka ut så för det mesta tar jag emot hemma hos mig. Jag gör undantag i vissa fall om problemet behöver lösas på plats eller om det går att få till det tidsmässigt/schemamässigt.

Mitt träningsupplägg består av ett första besök, en period av träning följt av ett eller flera återbesök.
Det första besöket består till stor del av ett samtal och vissa gånger tar man en liten promenad också.

Besökets syfte är att göra en bedömning av problemen och hitta lämpliga metoder för att komma tillrätta med dem. Ett sätt för mig att bilda mig en uppfattning om hunden.

Resultatet blir en praktisk handlingsplan med bl.a. träningsråd.
Vi kommer överens om ett uppföljningsbesök efter en period med träning för hunden och ägaren.

Uppföljningsbesöket kan ibland bokas tidsmässig relativt kort efter det första besöket men det ”vanligaste” är att jag tar kontakt efter ca 2 månader och stämmer av hur träningen går och om ni är redo för ett återbesök.

Kom ihåg att återbesöket är en avstämning för mig hur det fungerar, om min plan verkar rimlig. Och jag tar alltid hänsyn till ägaren och hunden när jag lägger fram mina träningsråd.

Det är inte ett besök där du som ägare skall känna prestationsångest. Men hundars beteende förändras inte om vi inte tränar den på att göra rätt, så träna måste man men olika mycket med olika hundar. 

Under träningsperioden finns jag självklart tillgänglig via mail eller telefon. Jag tar hjälp av mina egna hundar när jag arbetar med problemhundar. I dagsläget har jag två Jaktlabradorer och en Border collie.

För mig är det LIKA viktigt att du lär dig att förstå din hund som det är att hunden lär sig.

Min träningsmetod går ut på att få hunden att göra rätt så att man kan berömma den. Jag arbetar med grunden till problemet.

 
ExeaYy7w

Gör hunden utfall mot andra hundar för att den är rädd försöker jag förändra den känslan istället för att bara fokusera på själva utfallen.

Då får man en tryggare hund. Och dessutom en hund som känner att vi som ägare vill hjälpa den, inte förstöra för den.

Jag är ansluten till Sveriges Hundföretagare vilket är en branschorganisation som är till för oss som vill arbeta med positiv förstärkning.

Har du några problem med din hund som du känner att du inte reder ut och som du känner kan eskalera så tveka inte att kontakta mig för en konsultation.

Vänta inte för problemet kommer högst troligt inte blir bättre av sig själv utan snarare större och då blir det ett större bekymmer för dig som ägare att träna bort.

Tvekar du så börja med ett samtal eller ett mail så tar vi det därifrån

Kontakta mig för bokning på 070-496 75 86
eller via kontaktformuläret under ”kontakt” fliken, piashundkommunikation@hotmail.com