Problemhundar

Den första tiden efter det att jag var klar med min utbildning arbetade jag med problemhundar i Blå Stjärnans Djursjukhus regi. 2007 startade jag min egen firma och det som var mest positivt med det var att nu kunde jag åka hem till djurägaren och träffa hunden i dennes vanliga miljö.

Mitt träningsupplägg består av ett första besök, en period av träning följt av ett eller flera återbesök.
Det första besöket består till stor del av ett samtal och många gånger tar man en liten promenad också. Besökets syfte är att göra en bedömning av problemen och hitta lämpliga metoder för att komma tillrätta med dem. Resultatet blir en praktisk handlingsplan med bl.a. träningsråd.
Vi kommer överens om ett uppföljningsbesök efter en period med träning för hunden och ägaren. Under träningsperioden finns jag självklart tillgänglig för konsultation.
Jag tar hjälp av mina egna hundar när jag arbetar med problemhundar.

För mig är det lika viktigt att du lär dig att förstå din hund som det är att hunden lär sig.
Min träningsmetod går ut på att få hunden att göra rätt så att man kan berömma den. Jag arbetar med grunden till problemet, dvs. gör hunden utfall mot andra hundar för att den är rädd försöker jag förändra den känslan istället för att bara fokusera på själva utfallen. Då får man en tryggare hund.

Har du några problem med din hund som du känner att du inte reder ut så tveka inte att kontakta mig för en konsultation.

Tänk på att ju tidigare man tar tag i bekymret desto lättare är det att förändra det!

Kontakta Pia Qvillberg Fd Andersson för bokning på 070-4967586
eller på piashundkommunikation@hotmail.com