Om mig

 

Om mig

Denna hemsida handlar om mig Pia Qvillberg Fd Andersson och vilka tjänster jag tillhandahåller i min firma Pias Hundkommunikation.
Jag är legitimerad djursjukskötare, instruktör och problemhundskonsult.
I hundträning arbetar jag med mjuka metoder. För mig känns det mer naturligt att forma beteendet med positiv förstärkning istället för att korrigera fel beteende. Det är viktigt att min hund respekterar mig men också att den känner sig säker och trygg med mig.
Jag har många års erfarenhet av att arbeta med hundar i den stressande miljö som vistelsen på ett djursjukhus kan innebära. Där är det extra viktigt att agera rätt så att hunden får förtroende för dig.

IMG_1453

Min utveckling

Hos kunderna på Blå Stjärnans Djursjukhus märkte jag ett behov av vägledning, när problemen de upplevde inte visade sig bero på uppenbar sjukdom. Detta motiverade mig att vidareutbilda mig inom beteende.
Under alla år som djursjukskötare lärde jag mig att läsa hund och i yrket blir man tvingad att gå in i situationer som man i andra fall hade undvikt. Den praktiken har gett mig en stor trygghet i att hantera hundar med problem. Detta tillsammans med min utbildning har resulterat i ett stort yrkeskunnande. Min unika kombination av utbildningar ger mig en ökad möjlighet att hjälpa hundar och deras ägare. Jag har även tävlat i lydnad upp till elitnivå. Numera tävlar jag mest inom jaktapportering. Jag har nu två jaktlabradorer, Puma och Jack och en Border Collie Dylan. Jag tränar mest apportering och vallning med mina hundar förutom spår, tävlingslydnad eller rallylydnad lite beroende på vilka kurser jag håller för tillfället.

CEsZAZbQ

Utbildning

+ Pedagogik 20 poäng                 
+ Djursjukvårdarlinjen 94/95
+ Etologi hund, katt, häst 5 poäng
+ Hundinstruktör, Hundens hus – 03
+ Problemhundskonsult, Hundens hus – 05
+ Hundspråk, Renée Sjöberg
+ Klicker steg 1, Hundens hus
+ Kontakt och motivation, Eva Bodfält
+ Personspår, Hundens Hus
+ Rallylydnad, nybörjare och fortsättning, Hundens Hus -14,-15
+ Instruktörsutbildning Jaktapportering , Klickerförlaget -15,-16
+ Kurser i Jaktapportering för bl.a. Klickerförlaget, Eva Thorén-Söderström, Jens Palmqvist, Roger Phillips, Mark Demaine och Helen Phillips.
+ Coachutbildning, House of Coaching 2018-2020